یزدفردا :اکبرهدانیان کارشناس رسمی دادگستری یکی از  فعالان اجتماعی  استان یزد  با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به ابتکار  معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشور خواستار جلوگیری از واگذاری مناطق حفاظت شده به بخش خصوصی شد .

متن کامل این نامه که نسخه ای از آن در اختیار یزدفردا قرار گرفته به شرح زیر است "

 

 سرکار خانم دکتر ابتکار

 

 معاونت محترم ریاست جمهور و ریاست سازمان محیط زیست کشور

 

با سلام به استحضار عالی میرساند در تاریخ 15 و 16 مهرماه سال جاری مطلبی تحت عنوان "قرقهای اختصاصی گامی در جهت نجات یا انهدام محیط زیست" در جراید کشور چاپ شد. نیک میدانم که از لحاظ وقت سخت در تنگنا قرار دارید لذا به اختصار جهت روشن شدن مطلب نظر سرکارعالی را به مواردزیرمعطوف میدارد.

 

چندی پیش یکی از خبرنگاران محیط زیست در نوشته های روزانه اش خطاب به جنابعالی نوشته بود امید است اطرافیان شمامانع رسیدن اخبار و رویدادها نشوند تا ضمن آگاهی ازمسائل بتوان با نظر مشاران و مشیران جهت حل آنها اقدام نمود.

 

بحث قرقهای اختصاصی که در بعضی استانها اتفاق افتاده و هر روز به تعداد تابلوهای قرق اختصاصی افزوده می شود را خواستیم به صورت بنیادی مطرح کنیم تا ببینیم :

 

1-       نظر ریاست سازمان و همکاران ستادی ذیربط آیا موافق با این اقدام است ؟

 

2-     اگر موافقند ساختار دستورالعمل به گونه ای باشد که تکلیف سرمایه گذار و سازمان روشن و شفاف باشد.

 

3-     اگر موافق با قرقهای اختصاصی نیستند نیز تکلیف افرادیکه یکی دو سال است در این زمینه فعالیت می کنند یکسره روشن شود.

 

متاسفانه بجای اینکه به موضوع پرداخته شود جنجال آفرین شد و هرکس ازین نوشته برداشت متفاوتی نمود.

 

دراین میان اخبار 20:30 شبکه دو سیما فرصت را مغتنم شمرد و با آقای کیخواه معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی در حد یک و نیم دقیقه مصاحبه نمود که آیا مجوز قرق اختصاصی به افراد داده شده؟ ایشان هم بدون هرگونه توضیحی راجع به مشارکتهای مردمی و حضور یا عدم حضور آنان فقط در یک جمله گفتند:" هیچگونه مجوزی صادر نشده" ،  یا بعضی از همکاران موارد قانونی را برای رفع این رویداد مستمسک قرار داده و به ماده 16 قانون حفاظت و بهسازی اشاره نموده اند.

 

بنده بعد از 35سال که در سازمان خدمت کرده ام حداقل قوانین مربوطه را می دانم و اکنون  که کارشناس رسمی دادگستری میباشم لاجرم می بایست با مصوبه ها و قوانین جدید آشنا باشم. بنابراین نحوه واگذاریها و محدودیتها و ممنوعیتها و انفال را کاملا می شناسم که نیازی به مطرح کردن آن از سوی همکاران نبود.

 

مصاحبه آقای کیخواه حاوی چند اثر منفی بود:

 

1-      اکثر کسانیکه شاهد تابلوهای قرق بوده اند تکذیب این مساله برایشان تعجب آور بود!

 

2-     صاحبان قرق بدون داشتن مجوز اقدام به نصب تابلو نمی نمایند چراکه مستوجب تعقیب کیفری است.

 

3-     همه میدانند که متولی واگذاری عرصه های طبیعی منابع طبیعی است.

 

4-     واگذاری قرق ها در حد تفاهم نامه های به عمل آمده بین ادارات کل منابع طبیعی استان و محیط زیست صورت گرفته تا بصورت آزمایشی و ایجاد حق برای اقدامات بعدی به مدت 5سال یا حداقل 3سال اجرا شود.

 

5-     کلیه پرسنل محیط زیست و منابع طبیعی استانهایی که واگذاری قرقها در ان صورت گرفته از تکذیب بدون مقدمه و هرگونه اظهارنظر کارشناسی توسط معاون محیط طبیعی متعجبند.!

 

انتظار این بود که معاون محیط طبیعی در این خصوص و با تکیه به دستورالعمل  صادره جهت تشویق بخش خصوصی برای مدیریت قرقها که به استان ها ابلاغ کرده اند و مدیران نیز به پشتوانه حمایت سازمانی در این زمینه اقدام نموده اند بحث قرق را منکر نمیشدندوحداقل به این بسنده میکردند که طبق دستورالعمل ابلاغ شده به استانها دور از انتظار نیست که واگذاری عرصه هائی در قالب تبادل تفاهم نامه به افراد حقیقی یا حقوقی واگذار شده باشد،لیکن هیچگونه تعهدی را سازمان در قبال صرف هزینه صاحبان قرق متقبل نگردیده و در هر زمان که مدیریت سازمان بدلایل کارشناسی شده ومغایربا اهداف سازمانی تشخیص دهند  موضوع کان لم یکن تلقی خواهد شد.

 

اثرات منفی مصاحبه معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی

 

1-      بی اعتبار جلوه دادن تصمیمات سازمانی .

 

2-     اهمیت قائل نشدن به دستورالعمل های تهیه شده سازمان.

 

3-     عدم حمایت وپشتیبانی مشارکت های مردمی

 

4-     عدم حمایت و پشتیبانی از مدیران استانی

 

5-     ایجاد یاس و نا امیدی در جهت بهبودی وضع سازمان حفاظت محیط زیست

 

فیلم ها، عکس ها، و مطالب راجع به قرق ها در سایتها موجود است. بازدید های صورت گرفته نیز حکایت ازین واقعیت دارد. هدف ما بحث کارشناسی بود نه به مخاطره انداختن ذهن افراد، پست ها و میزها.

با احترام

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا